FN-dagen

Hela skolan pärlar armband åt Star for life

I samband med FN-dagen den 24/10 ville vi på skolan göra något betydelsefullt för någon annan. Genom att pärla armband åt Star for life känner vi oss delaktiga och bidrar till att organisationen får pengar till deras skolprojekt. I FN-barnkonvention har vi läst om barns rätt till utbildning och sjukvård.

Stars for life är en organisation som arbetar med att stärka barn och ungdomars självkänsla genom olika skolprogram, främst i Sydafrika och Namibia. Eleverna ska få en ökad självkänsla och en framtidstro att ”go for their dreams”. Eleverna coachas att engagera sig i skolan och bli medveten om de val de gör i sina liv. De ska följa sina drömmar och för att nå dem undvika bli smittade av hiv/Aids.

Star for Life symbolens betydelse:

Gul – Jag strävar efter mina drömmar

Röd  – Jag vill leva ett liv utan aids

Svart – Jag bestämmer

Grön – Jag är engagerad

Blå – Jag gör det möjligt

(www.starforlife.se)

Tillsammans pärlade vi ca 570 armband denna dag. En underbar dag med mycket pärlor,  barnkonventionen och samarbete över gränserna.

img_0265img_0266img_0271img_0274img_0075 img_0076 img_0078 img_0077