Skolråd 21 november -16

Sekreterare: Carola Hermansson

Närvarande klasser: 2a, 3a, 4c, 5abc, 6bc

Föregående protokoll:

Alla klasser har inte sett filmen om elevråd. Det är bra om alla ser den.

Brevlådan var tom.

Besök från matbespisningen.

Helen och Sanna var på besök på skolrådet. Eleverna fick ställa frågor till dem som de besvarade.

5c undrade om det gick att ta bort makrillen eftersom inte många av eleverna äter den.

Helen och Sanna har kollat och de upplever att flera av eleverna äter fisken. De har även kollat med köket på Nösnäs som säger att fisken kommer att finnas kvar på menyn eftersom det är en fet och nyttig fisk.

5c undrar varför man inte får ta med sig mat hemifrån och äta i matsalen.

Helen och Sanna svarar att det serveras mat som är en matsedel efter kostcirkeln och det finns alltid något att äta som man gillar. Därför ska alla äta av skolmaten.

Dessutom ska skolan vara avgiftsfri (skolrådets anmärkning).

5b undrar om pestopastan kan komma tillbaka.

Helen och Sanna svarar att det säkert går att ordna.

6b tycker att de laktosfria pannkakorna är hårda och undrar om det går att åtgärda.

Helen och Sanna svarar att de ska se över det och att pannkakorna ska vara mjuka.

6b undrar om de kan få hembakat bröd till soppan på torsdagar (som de får på Kristinedal).

Helen och Sanna svarar att det tyvärr inte går eftersom de är färre personal här än på Kristinedal. Det finns tyvärr inte tid till det.

6b frågar om vi kan få efterrätt oftare.

Helen och Sanna svarar att det ska gå att ordna. Det ska serveras när det är något speciellt dock, och inte bara serveras varje dag.

Fundera gärna på vad som skulle vara lämpligt att fira med en efterrätt.

6b tycker inte om laxsåsen och skinksåsen och ärtsoppan och undrar om de rätterna kan ändras.

Helen och Sanna ser att såserna är populära rätter hos övriga klasser, så de kommer inte att ändras. Ärtsoppan är ju ett vegetariskt alternativ, så där finns alltid annan rätt att välja på.

6b undrar vad som hänt med hamburgerbrödet, det smulas alltid sönder.

Helen och Sanna håller med, brödet är inte speciellt bra. Det ska bytas ut.

6b undrar över om det inte kan serveras två rätter/dag.

Helen och Sanna svarar att det serveras alltid två rätter; en med kött/fisk och en vegetarisk. De flyttar fram båda alternativen till mittgången i matsalen, så det blir mer tydligt vilka rätter som serveras.

3a frågar om de kan få ketchup till chicken nuggets.

Helen och Sanna svarar att det kan man tyvärr inte får, eftersom det är alldeles för mycket socker i ketchup och därför inte nyttigt.

Viktigt att tänka på att inte okynnes-äta bara köttet på matsedeln, viktigt att maten räcker till alla. Tanken är ju att man ska äta utifrån tallriksmodellen och att alla delar kommer med.

Information från Sanna och Helen:

Önskemål om att alla elever torkar av sina bord och ställer upp stolarna (speciellt 5:or och 6:or behöver tänka på det).

Placeringen på hinken som eleverna slänger mat i ändrad igen, nu står den längst till vänster.

Förslag på trivselregler från klasserna – hur vi vill ha det i matsalen. Lämnas till skolrådet senast 12/12.

Övriga frågor från klasserna:

5c tycker att det är viktigt att lärarna blir bättre på att hålla mobilpolicyreglerna på skolan.

1a vill göra armband med ordet GLÖDA och arbeta runt ordet och vad det betyder.

Uppdrag:

Klasserna tittar på resultatet från riskkartan och pratar kring förslag på hur skolmiljön skulle kunna bli bättre på de ställen där det händer mest kränkningar. Ska vara klart till nästa möte, måndagen den 12/12.

Mötet avslutas

Nästa möte 12 december 8.50 i klassrum 5c.