Skolråd 23 februari

• 4a, 4b, 4c,
  • 5a, 5b, 5c,
  • 6a, 6b, 6c.

Ljudnivån diskuterat i klasserna:

3a: Man kan tänka på att inte springa eller brottas i korridoren, då blir det lugnare och kan sänka ljudvolymen.

3b: Man kan ha ”No hands-lappar”, så att alla inte pratar rakt ut, och man kan skriva upp sig på tavlan när man behöver hjälp istället för att skrika rakt ut.

1a: Man kan låtsas att man leker ”tysta leken” när man går i korridorerna.

3b: Man kan ha tysta minuten där alla är tysta.

5a: När läraren är tyst ska eleverna också bli tysta, istället för att läraren skriker.

5b: Att tänka på ljudnivån hela tiden.

6b: Att ta eget ansvar för vad man säger.

Svordomar i klasserna:

1a: Man kan byta ut svordomen mot ett annat ord, och inte puttas eller vara elak, då är det lätt att svära.

2b: Man ska aldrig börja svära, då är det svårt att sluta. Och om man svär, ska man svära tyst för sig själv.

5b: Man ska påminna varandra när dom svär.

6b: Man tar eget ansvar, och verkligen försöker sluta svära.

Uppgifter slutförda:

5a: Lizbeth ska ta upp på mat-möte om att byta bröd till hamburgarna.

5a: Benny funderar på att ge oss pengar, om inte ska Martin försöka göra nåt litet i alla fall.

Klass-frågor:

6b: Det är viktigt att köpa Fairtrade märkta bollar och inte sådana där barnarbete har funnits med i processen.

4a: Vill ha papperna högre upp när man skriver på nåt sätt, annars får man ont i nacken. De ska prata med Martin om det.

5a: De har pratat med Martin, och förmodligen kommer den nya idrottshallen bli klar någon gång i April och då kommer den nya fotbollsplanen börja byggas direkt, förmodligen med konstgräs.

Vid tangentbordet

Pontus Olsson

En reaktion till “Skolråd 23 februari

• 8 mars, 2016 kl. 9:26 e m
    Permalink

Jag är glad att ni barn själva tänker på hur ni kan sänka ljudvolymen och hur ni är mot varandra i både kroppsspråk och ord. Var rädda om varandra, var goa kompisar, säg snälla saker och hjälps åt, det kommer alla må så mycket bättre av, både i skolan och hemma.
    Tack för att vi föräldrar får vara med och läsa och veta vad ni funderar på och vill förändra och förbättra i skolan. Ni är fantastiska! 🙂

Svar