Skolråd 23 januari -17

Sekreterare: Ulrika Frick

Närvarande klasser: 6a, 1a, 6b, 6c, 5c, 3a, 5b, 5a

Föregående protokoll

• Förslag på trivselregler som kommit upp.
  • Frågorna från klasserna

Återkoppling

3a – förslag på dagar att ha efterrätt; dagen innan lov, dagen innan skolavslutning och Nobeldagen.

1b – vill ha efterrätt varannan fredag eller en gång/månad. Kladdkaka, chokladkaka, fruktpaj med vaniljsås, glass och fruktsallad.

5a – vill ha efterrätt varannan eller var tredje fredag.

Rastlekar – dagar som fungerar måndagar och onsdagar/fredagar 9.20-9.40 tycker 1b.

Multiarenan – varför får man inte spela rugby på multiarenan undrar 5a. Carola och Ulrika tar upp detta med lärarna.

Multiarenan3a tycker att det är bra om man gör det som majoriteten vill på multiarenan. En klass kan inte komma och säga till de andra klasserna som är där att de ska vara på ena halvan, det blir trångt om det är många klasser som ska göra sin aktivitet på en halva.

Multiarenan6a undrar om man måste spela rugby på arenan.

Brevlådan var tom.

Frågor från klasserna

5c – skulle vilja ha en hinderbana på skolgården. Klassen pratar med Yvonne till nästa möte.

5b  och 5c – upplever att matpersonalen ibland kan bli arga när de slänger maten.

Ulrika och Carola tar upp detta med personalen.

3a – vill att det ska vara rastvakter på multiarenan hela tiden.

5a – vill veta varför vi inte får pizza och kebab längre. De kollar upp detta till nästa gång med Helene och Sanna.

3b – önskar att ha Upp på scen där man får uppträda med egna nummer.  Finns intresse på skolan? Kan någon klass tänka sig att driva detta?

Uppdrag/uppgift

Hur löser vi det bäst på multiarenan? Vad har ni för förslaglösningar från klasserna?

Mötet avslutas

Nästa möte 20 februari -17